Cristian Claudiu Bîrsan, preşedintele PDL Zalău, la „Rotisorul politic”: „Am avut sprijinul şi girul deplin al organizaţiei pentru a candida”

Un nou client la emisiunea „Rotisorul politic” de la Radio Transilvania Zalău, o emisiune realizată în colaborare cu „Magazin Sălăjean”: Cristian Claudiu Bîrsan, preşedintele PDL Zalău. Ca de obicei, în această pagină vă ofer câteva fragmente, editate, din dialogul purtat cu interlocutorul menţionat.

„Colegiul Zalău, un colegiu interesant şi imprevizibil”

Rep.: Astăzi, şi în postura de candidat, dacă vă dă voie d-na Macovei, am înţeles că ea e şefă la comisia de etică…
Cristian Claudiu Bîrsan: Da, sunt într-o postură nouă, de candidat şi dosarul meu, alături de dosarele celorlalţi candidaţi din judeţul Sălaj ai ARD au fost trimise acestei comisii. Eu sunt convins că nu am probleme din punct de vedere al criteriilor stabilite de acea comisie şi sunt convins că niciunul dintre candidaţii noştri nu au probleme din aceste puncte de vedere.
Rep.: Dar vă aşteptaţi ca unii dintre posibilii candidaţi să fie eliminaţi de această comisie…
C.B.: S-ar putea în alte judeţe din ţară să fie şi probleme, candidaţi cu probleme de integritate sau de conduită etică, însă în cazul judeţului nostru nu cred că vor fi astfel de situaţii.
Rep.: Dvs. candidaţi pe Colegiul Zalău la Camera Deputaţilor, un colegiu interesant din perspectiva alegerilor şi nu numai. Cu ce şanse? Cu ce sprijin?
C.B.: Este un colegiu interesant şi imprevizibil, aş spune, pentru că, fiind un colegiu urban, se presupune că alegătorii sunt mai interesaţi, mai informaţi şi din acest punct de vedere probabil că este greu de apreciat comportamentul lor electoral. Din această perspectivă, eu spun că rezultatele nu pot fi prognozate de la acest moment. Sigur, speranţele mele sunt foarte mari. Am discutat în acest interval de timp, de la data desemnării mele drept candidat al partidului până acum, cu foarte multă lume şi discuţiile acestea mi-au dat speranţe. Dacă vorbim de sprijin, sprijinul esenţial este cel al organizaţiei, pentru că la aceste alegeri, într-adevăr, organizaţiile locale din cadrul partidului şi-au spus cuvântul în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor. În ceea ce mă priveşte, am avut sprijinul şi girul deplin al organizaţiei pentru a candida. Şi în campania electorală mizez pe acelaşi lucru.

„Cuvântul organizaţiei a cântărit decisiv”

Rep.: Au mai fost şi alţi clienţi?
C.B.: Am înţeles, inclusiv din presă, că a mai fost o propunere sau o autopropunere din partea unei persoane, însă, până la urmă, v-am spus, cuvântul organizaţiei a cântărit decisiv.
Rep.: La ce scor vă aşteptaţi? Bănuiesc că să câştigaţi nu vă aşteptaţi…
C.B.: Am spus că rezultatele vor fi imprevizibile. Sigur că dacă vom cântări în baza rezultatelor obţinute la alegerile locale, aşteptările la modul realist nu pot fi foarte mari, însă mă aştept la un scor mult mai bun decât cel pe care l-a obţinut organizaţia noastră la alegerile locale. Şi mă bazez inclusiv pe faptul că sunt un candidat nou şi chiar din studiile sociologice pe care le-am făcut ştim că lumea aşteaptă candidaţi noi, oameni care nu au mai candidat înainte. Mă bazez pe faptul că inclusiv la nivel naţional de la alegerile locale până acum echilibrul politic între cele două mari forţe, PDL, ca membru al Alianţei România Dreaptă, şi USL, s-a schimbat, în sensul că toate sondajele de opinie dau USL pe un trend descrescător şi PDL sau ARD pe un trend crescător. Mă bazez şi pe acest lucru şi, de ce nu, pe forţa organizaţiei care nu întotdeauna, şi la alegerile locale, şi-a găsit motivaţia necesară pentru a obţine un rezultat mai bun.

„Suntem chemaţi să alegem un deputat de Zalău, nu un deputat de Corbeanca”

Rep.: Alias Dius. Nu v-aţi gândit la un slogan cu Dius? „Dius pentru Zalău” sau „Zeus este alături de Dius”…
C.B.: Nu m-am gândit la acest lucru. Dius este pentru mine numele mic. Mă cheamă Bîrsan Cristian Claudiu şi de la Claudius, aceasta este prescurtarea, deci nu este o poreclă. Este numele meu mic, un nume care îmi place, pentru că este destul de distinct, n-am mai găsit un astfel de nume şi, mă rog, mă individualizez. Nu am stabilit încă sloganul, însă aici sigur aveţi dreptate, „Zalăul are nevoie de Dius”.
Rep.: Am încercat să glumesc, nu ştiu cât am reuşit. Va urma o luptă destul de interesantă. Mai întâi e vorba de Mirel Taloş, candidatul USL, apoi Onorica Abrudanu, destul de probabil va candida din partea PP-DD. Îi mai punem la socoteală şi pe cei de la UDMR. Iată, poate, o să asistăm la o campanie adevărată, în sfârşit, în Zalău. În anii trecuţi nu prea s-a întâmplat aşa ceva.
C.B.: Da, într-adevăr, este o competiţie deschisă, cred că aceşti trei contracandidaţi ai meu, eu însumi, avem argumente pentru a convinge electoratul. Sigur, fiecare avem punctele noastre tari şi punctele noastre slabe. Ca să vorbesc de atuurile mele. Eu cred că este foarte important, pentru alegătorii din Zalău, să aleagă un candidat din Zalău, un candidat care are o legătură indisolubilă cu oamenii de aici, legătură nemijlocită cu ei, un candidat care până la urmă le cunoaşte toate problemele. Care a fost empatic cu aceste probleme. Până la urmă, suntem chemaţi să alegem un deputat de Zalău, nu un deputat de Corbeanca. Mi se pare şi o oarecare impostură a te duce într-un colegiu cu care nu ai mai avut nicio tangenţă până la un moment dat, a încerca să te bazezi pe colegii de partid din acel colegiu pentru a obţine voturi. Vreau să spun că, inclusiv în analiza pe care ne-am făcut-o noi la partid, la un moment dat mi s-a oferit ocazia să candidez pe un alt colegiu din judeţ şi am refuzat pentru că eu sunt din Zalău, mi se pare normal să candidez aici. Nu mi se pare normal să mă duc în alt colegiu, să candidez undeva, unde, deşi îi cunosc pe colegii mei de partid, deşi îi cunosc foarte bine pe oamenii de acolo, deşi părinţii mei sunt născuţi în mediul rural, în două comune din judeţul Sălaj, mi se pare normal ca fiind din Zalău şi trăind între aceşti oameni, având familie aici, având soţia, cei trei copii din Zalău, mi se pare normal să încerc să-i reprezint pe aceşti oameni. De asemenea, mi se pare o impostură să te duci la acei oameni şi să-ţi asumi nişte realizări la care contribuţia ta reală este nesemnificativă, este aproape zero. Nu, nu doresc să fac acest lucru în campanie. V-am spus, doresc să candidez în Zalău pentru că sunt de aici, pentru că zălăuanii au nevoie să-i reprezinte cineva din acest colegiu care le cunoaşte cu adevărat problemele, pentru că, sigur, toate partidele şi-au făcut probabil sondaje, studii, inclusiv un studiu pe care l-am făcut cu ocazia alegerilor locale şi studiile pe care le-am făcut în acest interval, denotă că zălăuanii au probleme cu care se confruntă pornind de la locurile de muncă, pornind de la factura mare pe care o au de plătit pentru că niciun bloc nu este reabilitat termic, pornind de la problemele din sănătate. Ori nu putem să neglijăm aceste probleme şi să spunem că, uite, am realizat ceva, am săpat două şanţuri la gară. Vreau să vă spun că între priorităţile zălăuanilor, între primele zece pe care le-am testat în sondajele noastre, în niciun caz nu se numără gara din Zalău, de exemplu.

„Zălăuanii merită să aibă un deputat din Zalău”

Rep.: La alegerile locale aţi obţinut un scor foarte slab. Bănuiesc că aţi analizat cauzele…
C.B.: Am analizat cauzele…
Rep.: Dacă ni le puteţi spune şi nouă…Care au fost cauzele pentru care, la alegerile locale în Zalău, PDL a obţinut un scor cu siguranţă mult sub cel aşteptat?
C.B.: Mult sub cel aşteptat şi mult sub ceea ce ne-am propus. Cauzele constau în primul rând în acest vot politic masiv care a fost dat împotriva PDL şi care a fost o chestiune generală la nivelul întregii ţări. Mult timp nu am ştiut să contracarăm această opinie generală, negativă împotriva partidului nostru. Sigur, Zalăul fiind preponderent un colegiu urban, în afară de satele aparţinătoare Ortelec şi Stâna, votul a fost mult mai politizat şi efectul s-a văzut. În primul rând a fost acest lucru, şi în al doilea rând probabil că nici candidaţii pe care i-am aruncat în luptă nu au avut motivaţia necesară, nu au simţit pe deplin susţinerea organizaţiei şi acest lucru a condus spre un rezultat nesatisfăctor. Însă, la fel ca şi acum patru ani, la alegerile locale am avut rezultate foarte, foarte slabe şi la alegerile generale din acelaşi an am reuşit să obţinem rezultate surprinzător de bune.
Rep.: Spuneaţi că vă bazaţi pe sprijinul organizaţiei. O să poată organizaţia să vă susţină în aşa fel încât să demontaţi această problemă politică? Având în vedere că mulţi sunt plictisiţi, nu mai au chef etc.
C.B.: Cu siguranţă voi conta în această luptă. Am simţit susţinerea organizaţiei inclusiv în faza în care erau acele discuţii pentru desemnarea candidaţilor şi eu cred că odată cu desemnarea mea ca şi candidat, eu fiind preşedinte al organizaţiei, fiind un om tânăr, un om care nu am mai candidat până acum, nu mi-am mai încercat forţele într-o bătălie electorală, cred că organizaţia şi-a redescoperit motivaţia şi a înţeles că nu este vorba numai de lupta mea, ci inclusiv lupta organizaţiei. Şi este, pot să spun, şi o luptă pentru Zalău. Pentru că, v-am spus, după mine, zălăuanii merită să aibă un deputat din Zalău. (…)

Daniel Săuca
(P)

122 Thoughts to “Cristian Claudiu Bîrsan, preşedintele PDL Zalău, la „Rotisorul politic”: „Am avut sprijinul şi girul deplin al organizaţiei pentru a candida””

  1. Alin

    Se simte ca-i este teama de Talos!

    1. Anonim

      Ce sa spun? ha ha ha .Parca mititelu’ e spaima zmeilor

    2. Anonim

      Da, ne vine sa ne ascundem toti cand il vedem ce inspaimantator e…..:))))))

    3. Ciprian

      Cred pana la urma ca trebuie sa decidem ce este mai bine pentru Zalau. Problema mea cu Talos este ca nu are realizari efective in 5 ani de deputat, are initiative aberante, sta in case RAAPPS, ANL, este in topul cheltuielilor la deplasari cu avionul, etc. Birsan e tanar si candideaza prima data. Dar e consilier local de multi ani, fost subprefect, fost presedinte CAS Salaj. Adica de mult timp se confrunta cu problemele locale. E dintre zalauani, nu-i viitura si este serios, familist – are 3 copii si este nascut si crescut in zalau. Daca lupta pentru ceva, atunci o face pentru viitorul copiilor lui si a zalauanilor. Personal il apreciez pentru simplu fapt ca dupa dupa atatia ani de zile ca om politic nu a fost implicat in nici un scandal de coruptie, ceea ce este o realizare in zilele noastre.

      1. viorel

        Talos nu sta in casa RAPPS.
        Are casa luata prin ANL inca din anii ’90, cand nu era in politica.
        Treaba cu campionul deplasarilor a fost o facatura (topul era pentru parlamentarii de Bucuresti, el venea la zalau).
        Barsan e familist, e de buna credinta, sunt deacord. Dar e slab!
        Foarte slab.
        Si Geoana e slab si din pricina asta am ramas cu Basescu.

        1. Anonim

          in anii 90 nu erau blocuri ANL 🙂

          1. viorel

            In ’98 se depuneau cereri.

        2. Anonim

          Birsan nu e slab , slab esti tu ca nu gandesti si judeci aiurea fara sa-l cunosti.

  2. Anonim

    Din pacate, nu se va schimba nimic peste noapte dar singurul care poate schimba clasa politica este discernamantul oamenilor.
    Eu cred ca Romania are nevoie de discernamantul oamenilor ei pentru a face ca oamenii politici sa fie mai buni. Chiar daca schimbarea calitatii clasei politice e (mult) mai lenta decat am vrea, discernamantul nostru e singurul care o face posibila.
    De aceea , cred ca e important sa-l votam .
    Sa alegem pe cei mai buni din cei care au curajul (sau tupeul) sa candideze.
    Alternativa e despotismul pe care imi pare ca-l vad reinstalandu-se zilele astea la rasarit.

  3. viorel

    Afirmatiile „sa sapi doua santuri la gara” „zalauanii nu au nevoie urgenta de o gara” „zalaul merita un deputat din Zalau, nu din Corbeanca” denota superficialitate.
    Mai bine ar spune ce are nevoie Zalaul, si ce poate face dansul pentru asta.
    Decat nimic, mai bine „doua santuri la gara”
    Cat despre Corbeanca, nu inteleg pe cine a atacat. Pe Onorica?

  4. Anonim

    Tuturor ne e teama de USL.Pentru ca nu sunt normali…

  5. Anonim

    Talos locuieste in Corbeanca

    1. viorel

      Asta este o minciuna!

      1. Anonim

        esti dezinformat .Chiar acolo locuieste, fraiere

        1. viorel

          Limbajul tau este suburban.
          In alta oridine de idei, Talos are un teren in Corbeanca (cumparat inainte de a fi intrat in politica). Isi face o casa in Bucuresti, dar nu e gata.
          Daca vrei sa dezinformezi, nu merge. Nu esti credibil pentru ca nu ai dovezi decat zvonuri.

          1. Anonim

            Poate ai dreptate.Problema mea este ca : daca vrea sa fie deputat de Zalau de ce nu isi face casa in Zalau?????

          2. viorel

            Daca asta e problema ta: de ce nu isi face un politician o casa undeva, ai o mare problema!

          3. Anonim

            Are dreptate, daca nu are de gand sa locuiasca in zona, de ce nu candideaza in Bucuresti????

          4. viorel

            Nu cred ca ar trebui sa ridicati problema asta in contitiile in care Ungureanu candideaza la Arad, Udrea la Neamt, Neamntu la Arad.
            Cel putin Talos este Salajan, si a facut ceva palpabil pentru oras.

          5. Anonim

            Pe noi ca locuitori ai zalaului ne intereseaza cine candideaza in Zalau

          6. viorel

            Excelent!
            Dar, imi place sa cred ca vorbiti in numele dumneavoastra, iar nu a tuturor zalauanilor.
            Nu?

          7. Anonim

            numa’ pentru o mana de oameni , stai linistit

  6. Anonim

    incet,incet….apar figuri,CREDIBILE,pe scena politicii romanesti.Deci se poate !Avem oameni in perspectiva…….Doamne ajuta si da-i romanului mintea cea de pe urma !!!

    1. viorel

      Sunt deacord ca Birsan este un om de buna credinta. Asa pare. Dar, politica e atat de violenta (in toata lumea, nu doar la noi) incat acesti oameni nu reusesc sa fie decat niste voturi in plus pentru alte interese.

  7. Anonim

    sunt destui cetateni ai Zalaului mai buni de „n” ori, decat majoritatea celor care sunt acum in politica? Pe acestia trebuie sa-i convingem, sa ne conduca. Da, da pentru asta trebuie sa ne implicam. Recunosc ca si eu stau, acum, pe margine si chibitez. Dar daca, ne-am uni cei cu ganduri curate, si am face ceva in acest sens? Adica, sa facem o lista cu oamenii buni din Salaj, care ar merita sa conduca aceasta tara, si sa purcedem la ai convinge sa candideze. Ar fi o solutie. Nu crezi?

    1. viorel

      De ce nu incepi?

      1. Anonim

        Ai dreptate, imi voi face o lista.Salajul nu e o adunatura de prosti…

        1. viorel

          Excelent. Astfel nu vei fi decat un papagal, ci un om care face.
          Astept sa-ti lansezi candidatii.

          1. Anonim

            Din fericire , stau la coada, pentru ca papagali mai mari ca tonta si cacarau nu exista

          2. viorel

            Nu e nevoie!
            Mai e loc!
            Nu vezi ca si DD a facut partidul DD.

  8. Anonim

    Se spune ca ,cainele moare de alergatura si prostul de grija altuia. Nu sunt sustinator PDL,dar lasati-ne cu nemernicii USL caci ii cunoastem de peste 20 de ani.Spuneti-ne bancuri noi,cele cu usl vechi si proaste!

    1. viorel

      Vrei un banc nou?
      Basescu e in politica nu de 20 de ani, ci de 30.
      Iti place?

      1. Anonim

        Nu ma intereseaza basescu…ca nu candideaza la Zalau

        1. viorel

          Vorbeai de politica romaneasca din ultimii 20 de ani.

  9. Anonim

    e bine sa te uiti bine la cei care candideaza daca au mai fost parlamentari sau nu. Ca pe cei care au fost prin Parlament am vazut cit de eficient au muncit si pentru cine.

    1. viorel

      Tocmai de aia n-o sa mai iasa nici Oltean, nici Buda si nici Udrea.

  10. Anonim

    Nu pot sa cred ca USL o sa cistige alegerile.Nu cred ca romanii au uitat ca PSD,PNL,PC,UDMR,au jefuit Romania in perioada 1990-2009 si au adus-o in stare de faliment.Tot aceste partide in cirdasie au dat gratis strainilor,petrolul,gazele,combinatele si toata cealalta industrie.Daca romanii vor vrea sa traiasca cu mina intinsa,o sa voteze USL

    1. Simi

      Prietene, in perioada amintita, Basescu a fost dupa cum urmeaza:
      – secretar de stat in MT.
      – ministrul T.
      – deputat.
      – primar
      – presedinte.
      Iar dupa 2008 a fost si premier.
      Privatizarea Petrom a fost votata de insusi Boc.
      Din aceasta perioada au fost ministrii si:
      Blaga, Berceanu, Videanu,
      Deci, nu inteleg de ce ai scos PDL din lista…

      1. Anonim

        si faptul ca Talos e in parlament ne fereste de tot raul pe care-l face USL in prezent

        1. viorel

          Faptul ca Talos e in parlament a fost in beneficiul zalaului cel putin din cateva motive: Poligonul Aghires, Gara Zalau, Cinema scala, Cladirea finantelor.
          Ce avantaj ne-a adus Bode?

          1. Anonim

            Talos a pus caramida cu caramida pana a facut finentele , ,,ii suntem desigur, profund indatorati” cu bani de la guvernul usl cu siguranta.I se pare ca suntem prosti cu totii.E penibil talos asta.Bode e deputat de zalau cumva???Ia mai terminati

          2. viorel

            Talos este cel ce-a reusit sa impuna problema Cladirii Finantelor in Guvernul Tariceanu.
            Sunt convins ca de nu era Talos, era la fel acel loc.
            Te intreb de Bode ca sa-mi fac o imagine despre PD salaj. Ce-i drept, sunt in anonimat si nu prea-mi dau seama cine sunt.
            Cladirea Finantelor a fost facuta din banii oamenilor in beneficiul acestora.

          3. Anonim

            Era pe cand nu s-a zarit,
            Azi o vedem, si mu e

          4. viorel

            Ati incercat sa dati o nota poetica discutiei, dar cred ca ati luat-o pe aratura.
            Cand nu sunt argumente apare Eminescu.
            Prefer Eminesc injuraturilor.
            Imi place Eminescu.

          5. Anonim

            Iar mie nu imi place Talos .

          6. viorel

            Nici mie nu-mi place Birsan!

          7. Anonim

            Pai cum ar putea sa-ti placa , odata ce iti place CACARAU

  11. d

    Dius e un om deosebit, sper sa-si mentina coloana vertebrala, din pacate e din partea „portocalei mecanice”, insa e un fapt pozitiv, ca in sfirsit s-au trezit si cei de la centru,si lanseaza candidati tineri, energici si doritori sa faca ceva, plus fara probleme de imagine.
    Succes Dius, chiar daca sunt de partea cealalta a baricadei…

    1. viorel

      Sunt deacord ca e tanar, dar nu pre-l vad energic.

      1. Anonim

        Sigur ca Talos o fi vreun spiridus ce bantuie prin Zalau cu viteza luminii :))

        1. viorel

          Talos a fost in zalau mai mult decat iti poti imagina.
          Te-ai obosit sa-l caut, sa-l iei la rost pentru ca nu ti-a placut ceva?
          Talos s-a nascut la Hida (pentru ca parintii lui lucuiau atunci la sanmihaiu Almasului) a crescut in zalau (scoala nr 1 si Liceul Mate-fizica) apoi a plecat la facultate in Bucuresti cu o geanta in spate inca in vremea cand la scoala mergeau cei cu adevarat compatenti (1992).
          Nu am auzit pe cineva sa spuna ca Maniu nu e din salaj pentru ca a trait in Bucuresti.

          1. Gigi

            Viorel nu esti tu cumva Paul de la Primarie, din echipa de reactie a PNL? Oricum pnl Salaj inseamna primar de cacat, deputat de rahat!

          2. viorel

            Nu. Nu sunt!

  12. Anonim

    Incep sa cred ca singura modalitate de a primeni clasa politica ar fi sa alegem numai oameni care nu au mai fost in Parlament.
    Pare tentant sa votam asa nu neaparat in ideea ca ar fi mai buni, ci poate mai cinstiti unii care nu au capatat „naravuri”.
    Oricum nu a contat pentru cei de pana acum referendumul nostru referitor la numarul de parlamentari. Poate ALTII…

  13. Anonim

    Ca sa reformezi clasa politica, trebuie stabilite criteriile de a accede in clasa politica: sa se interzica traseismul politic, cei cu dosare penale sa nu poata candida niciodata, sa nu existe nici un fel de imunitate pentru alesi (doar pentru declaratiile politice), candidatii sa fie foarte educati – cei mai buni dintre noi, in stare sa inteleaga legile, pentru a ordona cumva haosul legislativ, sa fie integri, onesti, interesati sa lase ceva pentru tara lor, si nu pentru buzunarul propriu sau clan.
    Coruptia si hotia sa fie pedepsite drastic.
    Dar asa ceva, in Romania de azi, nu este posibil.
    Am pierdut 22 de ani din viata.

    1. viorel

      Condamn traseismul politic.
      Dar, sa nu uitam ca toate guvernele impuse de Basescu s-au facut cu ajutorul acestor traseisti.

      1. Anonim

        si usl e acum centrul traseismului din cate se vede

  14. Lori

    Vad ca aici s-a incins o dezbatere intre un anonim s-un viorel.

  15. Viorel

    Si Talos e prieten cu plagiatorul cumva?????

    1. viorel

      Nu cred!
      Nici prieten cu criminalul de Iliescu, nu cred.
      dar nici cu securistul de basescu, sau UTC-istul de boc – ungureanu.

  16. Viorel

    Heiiiii Talos e de-al lui Cacarau , nicidecum cu plagiatorul

  17. Viorel

    Crin Antonescu nu lasa nimic la voia intamplarii! Ca să pregateasca partidul pentru alegerile generale din decembrie, liderul liberal l-a convins pe manelistul Nicolae Guta sa compuna imnul de campanie al PNL. „Va promit un imn de imn”, le-a spus Crin colegilor de partid.

    1. viorel

      Acum ai inceput sa faci ce sti tu mai bine!
      cand nu mai ai argumente, incepi cu asa ceva!
      PENIBIL!

      1. Ioana

        da da da multumesc :))

      2. Anonim

        auzi , da’ ce dai tu pe-aici asa se numesc? argumente?

  18. Ioana

    imnul national va fi modificat special pentru dl antonescu in „desteapta-te romane, bea putina apita, fa o pipilica si du-te inapoi la nani”

    1. viorel

      Ioana, ti-as raspunde, dar, sincer, m-ai pus in incurcatura…

      1. Anonim

        hopa, ne-am impiedicat de talos :))

        1. viorel

          Incurcatura consta in ideea ce se cere dezbatuta.
          vrei sa dezbat un gand primitiv?

          1. Anonim

            ooooooo, nu .E suficient

          2. viorel

            Sa inteleg c-o sa inpi sa gandesti?

          3. Anonim

            iti promit ca o sa INPI

          4. viorel

            Poti sa „inpi”, ca din pacate de gandit nu poate fi vorba!

          5. Anonim

            ce mare noroc ne-a batut cu tine, sa gandesti tu pentru tot Zalaul 🙂

          6. viorel

            Vorbesti de parca ai fi cateva zeci de mii de zalauani. Esti unul si atat!

  19. Andronescu Ecaterina

    Multumita noua trecem de la generatia emo la generatia COPY/PASTE traiasca USL!Pentru o generatie ,,educata”

  20. Anonim

    Oana Roman a refuzat propunerea lui Crin, pe motiv ca PNL nu e un partid suficient de mare, astfel încât ea să poată intra în el…

  21. Anonim

    …….dar e suficient de mare ca sa intre in ea.

  22. Anonim

    Aha, fiind formata din doua aliante, una de centru-dreapta si una de centru-stinga, rezulta ca USL este o alianta de centru-centru?!?

  23. Maria

    Eu m-am saturat de parlamentari pe care-i nu ii mai vede nimeni prin colegiu dupa ce au fost alesi. Talos a fost 8 ani, i-a ajuns. Dupa ce a fost ales, a mai dat prin Zalau? Sa fim seriosi, simtiti in vreun fel ca ii pasa de noi zalauanii? De ce si-a mai luat casa la Corbeanca? Daca tot s-a mutat acolo, sa candideze acolo.

    1. viorel

      Maria, iti propun sa te informezi inainte de a vorbi.
      1. Talos a avut un mandat de 4 ani si unul de un an unde a intrat in 2007 in parlament in locul demisionarei Mona Musca.
      2. Talos nu are casa la Corbeanca.
      3. Te-ai obosit in astia 4 ani sa-l cauti pe Talos? Sunt sigur ca te-ar fi primit. Sunt sigur ca nu ai incercat. Sa fim decenti.
      4. Talos este salajan, nascut in Hida si crescut in Zalau. Daca te va reprezenta sau nu in parlament, va decide majoritatea zalauanilor.

      1. Anonim

        Pacat de Mona Musca.Era mult mult mai simpatica.

        1. viorel

          Totusi, a fost colega de partid cu basescu. In PCR.

          1. Anonim

            Asta o face mai desteapta si mai simpatica

          2. viorel

            Acum inteleg!

      2. Maria

        De ce sa ma obosesc EU sa il caut pe Talos? De ce sa nu se oboseasca el sa dialogheze cu comunitatea pe care pretinde ca o reprezinta ca de aia ii platim din banii nostri: sa ne caute si sa ne intrebe ce probleme avem? Hai sa fim seriosi, Talos nu difera de 99% din clasa politica, dau o ceapa degerata pe problemele oamenilor. Sa il socateti acuma pe Talos reprezentantul ideal al zalauanilor este muuuuuuult prea de tot.

        1. viorel

          Si cum iti imaginezi sa se intample asta?
          El are un birou de audiente, unde merge cine doreste sa vorbeasca cu el.

      3. Maria

        Si nu va decide majoritatea zalauanilor daca ma va reprezenta in Parlament, decid eu: cum nu m-a reprezentat nici pana acuma, nu ma va reprezenta nic de acum inainte. Pentru ca eu nu simt ca m-a reprezentat in vreun fel. Chiar, spune-mi cum m-a reprezentat, concret, ce a facut? Cate initiative de ale lui au devenit proiecte de lege??? Dar tupeul de a veni dupa 4 ani cu povesti de aburit copiii…citeam intr-un material publicitar al lui ca a facut interpelari privind cuseta de la Zalau la Bucuresti! Poftim? Astea is problemele? Probleme zalauanilor au legatura cu cuseta de Bucuresti? Halal! Si cata minte sa ai sa te lauzi cu asa ceva? Si cat de putin sa cunosti Zalaul…

  24. Geo

    Cum a donat Mirel Talos, deputat PNL, bani catre PDL

    Se spune, si cred ca pe buna dreptate, ca, in greva parlamentara, cand toti deputatii USL au promis ca-si doneaza indemnizatiile, Mirel Talos, fecior mandru, ales (inutil) de catre salajeni (desi i-a parasit construindu-si casa in „capitala”), a donat prima indemnizatie fundatiei „NoRo” , infiintata si finantata de PDL.

    Da, Mirel Talos, sponsor al unei fundatii a PDL. Nu ar fi nicio problema daca Talos nu ar fi membru PNL si nu ar sari tot timpul la jugulara PDL.

    La un moment dat, deputatul Mirel Talos, dandu-si seama de greseala, a vrut sa-si „indrepte” comportamentul si promis a doua indemnizatie la o alta fundatie numita „FLUTURI ALBI” unde activeaza sotia primarului din Zalau, Radu Capalnasiu. Insa, dupa cum ii e obiceiul, nu s-a tinut de promisiune si nu a mai facut nici o donatie.

    Dupa cateva luni bune, Mirel Talos a cerut un contract de sponsorizare de la doamna Capalnasiu si a facut o donatie dar de pe o fundatie, nu din banii lui, primiti din indemnizatia de parlamentar.

    Ce fel de om poate fi asta? Chiar o fi salajean sau are sange de venetic in el?

    In fapt, si-a parasit salajenii, construindu-si casa la Bucuresti.

    Stie cineva ce a facut pentru Salaj?

    Dincolo de excesele verbale, ramane sentimentul ca acest om si-a batut si isi bate inca joc de cei care i-au dat votul de incredere.

    Evident, in acest moment, Mirel Talos, viseaza la inca un mandat de deputat si probabil inca o casa la Bucuresti.

    1. Anonim

      Viorele , vino repede, uite ce scriu astia despre prietenul tau Talos .INCREDIBIL SENZATIOOOONAL

        1. Anonim

          :)) ai ghicit, ai ghicit .E mai bun Talos decat Onorica?

          1. viorel

            Dupa mine, da.
            Zalauanii vor decide in final.

          2. Anonim

            Birsan e mai bun ca Talos

          3. viorel

            Asa crezi tu!
            Nu-ti impartasesc opinia!

          4. Anonim

            Eu cred ca si Georgel Babiuc e mult mai bun ca Talos.Cred cu tarie.(ptiu ,ca vorbesc ca Geoana:) )

  25. Geo

    Mirel Talos, campion national la spart bani publici in deplasari: A reusit sa cheltuiasca 91 de milioane de lei vechi doar pe deplasari

    Deputatii si-au decontat din bani publici zeci de zboruri facute în interes personal sau la actiuni de partid. Cotidianul a facut topul parlamentarilor „zburatori” care, numai în ultimul an, au usurat bugetul Camerei Deputatilor cu aproximativ 14 miliarde de lei vechi.

    Potrivit topului realizat de Cotidianul, campionul deplasarilor este liberalul Mirel Talos, deputat de Bucuresti, care a cheltuit 91 de milioane de lei vechi. Vicecampion – independentul Cozmin Gusa, cu 87 de milioane de lei vechi. În top mai sunt însa si alti alesi ai Bucurestiului: Adrian Nastase si Ecaterina Andronescu de la PSD sau liberalul Mircea Ciopraga.

    Unii parlamentari au admis ca zborurile lor nu au avut legatura cu activitatea parlamentara. De exemplu, Anca Constantinescu, deputat PD-L, a recunoscut pentru Cotidianul ca a zburat pe banii publici ai Camerei la actiuni de partid. PD-L a propus ca solutie la aceasta problema reducerea numarului de parlamentari sau eliminarea unei Camere.

    „Cred ca pâna la urma propunerea pe care noi am facut-o ca Parlamentul sa fie unicameral si cheltuielile pe care parlamentarii le fac sa fie strict monitorizate cred ca este una care ar trebui sa fie dusa pâna la capat”, a declarat Elena Udrea.

    Directorul Institutului pentru Politici Publice, Violeta Alexandru, sustine ca abuzurile au loc în tot spectrul politic si ele nu pot fi stopate indiferent de dimensiunile Parlamentului.

    „Adevarul este ca multi dintre parlamentari nu justifica ce au au facut la fata locului. Si un Parlament mai mic tot asemenea comportamente ar avea”, a precizat Violeta Alexandru.

    Legea prevede, în cazul parlamentarilor, gratuitate pentru transportul intern fara nicio restrictie privitoare la scopul calatoriei.

    1. Anonim

      Viorele , la fazele astea n-ai raspuns.De cand astept sa contracarezi ici-sea

  26. Geo

    Mirel Talos, deputatul ilegal: Sta fara drept in casa RAAPPS, cu toate ca a contractat un imobil si de la ANL

    Ziarul Unu a prezentat de curând lista cu politicienii care continua sa ocupe ilegal case si locuinte ale Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Printre acestia se numara si fostul consilier al premierului Calin Popescu Tariceanu, Mirel Talos. Deputatul liberal continua sa stea fara drept in casa RAAPPS, cu toate ca a contractat un imobil si de la Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL).

    Mirel Talos a fost consilier al premierului Tariceanu din 2005 pâna in 2007. La 13 aprilie 2005, deputatul PNL a primit o locuinta din partea Regiei, situata pe Bulevardul Dacia nr. 55, din Sectorul 1 al Capitalei.

    Au trecut mai bine de trei ani de la acel moment, iar Mirel Talos continua sa locuiasca la aceeasi adresa. Asta chiar daca, conform legii, el trebuia sa elibereze locuinta in momentul in care a parasit Cancelaria premierului. Potrivit RAAPPS, pe numele parlamentarului liberal au fost trimise mai multe notificari prin care i se cerea sa elibereze locuinta din strada Mihai Eminescu, insa acestea nu au avut nici un efect. Interesant este ca Mirel Talos declara la inceputul lunii octombrie ca va elibera casa in câteva zile, sustinând ca nu stie când ia expirat contractul cu RAAPPS. A trecut mai bine de o luna, insa fostul consilier al lui Tariceanu pare sa fi uitat de declaratia data. In prezent, intre Regie si deputatul liberal se desfasoara un proces, dosarul fiind pe rolul Judecatoriei Sectorului 1 si având urmatorul termen la data de 11.12.2008.

    Sotia si casa de la ANL

    Cert este ca Mirel Talos nu se poate plânge ca nu ar avea unde sa stea, in cazul in care ar elibera casa primita de la RAAPPS. Asta, pentru ca in acelasi an in care parlamentarul primea o locuinta de la RAAPPS, sotia sa, Marilena Talos, contracta o casa de la ANL. Este vorba despre un imobil cu o suprafata de 210 metri patrati, ce face parte din complexul rezidential situat pe Strada Parcului, din spatele Romexpo. Mirel Talos sustine insa ca nici el, nici sotia sa nu au contractat vreodata o locuinta ANL. Nu am nici o locuinta ANL. Nici eu, nici sotia mea, ne-a spus Talos. In ceea ce priveste casa primita de la RAAPPS si in care continua sa locuiasca desi nu mai are dreptul, acesta a refuzat sa faca vreun comentariu. Nu vorbesc despre locuinta de la RAAPPS, ne-a declarat fostul consilier, dupa care a inchis telefonul.

    Seful ANL il contrazice

    Talos este contrazis insa chiar de catre directorul Agentiei Nationale pentru Locuinte. Gheorghe Popescu ne-a confirmat faptul ca sotia fostului consilier al ex-premierului Tariceanu a contractat o locuinta ANL, dar sustine ca acest lucru s-a intâmplat inainte ca el sa vina in fruntea Agentiei. Da, stiu, asa este. Parca este vorba de un amplasament mai vechi. E pe undeva pe la Romexpo. Dar va spun ca nu stiu exact. Din câte imi amintesc, acest contract s-a incheiat inainte ca eu sa devin director la ANL. Oricum, daca esti cetatean român, iar banca iti acorda banii, nu este nici o problema. Iti poti lua o locuinta de la ANL, ne-a declarat Gheorghe Popescu.

    1. Anonim

      WAW pentru el personal se pare ca a facut mult mai mult ca pentru Zalau

  27. Anonim

    Cum sa fii asa tanar si asa grasut? Simpla ta imagine promoveaza un stil de viata nesanatos. Poti deceda oricand cat de nesanatos pari!
    Inteleg ca se promoveaza tineri, dar nu se pot promova tineri frumosi, prezentabili, aratosi? Sunt destui in politica salajeana.

    1. Anonim

      miculuti, asa ca talos

    2. Anonim

      alegerile in romania sunt concursuri de frumusete?

  28. IOAN DUSCAS

    MIREL TALOS A FOST FOARTE ACTIV UNDE NU TREBUIA SA FIE ! ADIKA IN BISERICI !
    ADIKA ACOLO UNDE TREBUIE SA ASCULTZI DE DUMNEZEU A VENIT TIRIFLICIUL ASTA SA SPUNA „PACEA DOMNULUI” !
    KA A INVATZAT CU KAPUSHA DEOMPREUNA SA TRADUKA BORFASHI DIN CONDUCERE SHI ASTFEL TOTUL OK !
    DECI SUB NICI O FORMA MIRELA NU AR TREBUII SA AIBA VRE O SHANSA ! ZIC EU !

    1. Anonim

      Apreciez ca ai foto. Scrii de parca ai fi student arab.

  29. Anonim

    important e sa nu mai lasam comunistii portocalii sa vina din nou la putere ca va fi jale.

    1. Anonim

      esti spalat pe creier , sigur votezi PPDD

      1. Anonim

        Las ca esti tu destept! Parca vad ca esti urat si gras ca barsanu.

        1. Anonim

          sunt frumos ca talos:)

        2. Anonim

          Da, ma, sunt mai destept ca usl

  30. Anonim

    As fi mandru sa fie Barsan deputat.Macar asta stie cu ce se mananca parlamentul Romaniei.Restul promit doar marea cu sarea.

    1. alin

      Chiar voiam sa-ti raspund, dar nu gasescu cuvinte. Vractic nu ai ridicat nicio idee. Spune mai mult. Ce stie Barsan?
      De as fi nepoliticos te-as intreba ce stie Barsan despre parlament in conditiile in care nu a fost, probabil, acolo nici macar in vizita.
      Dar, vreau decenta si vreau sa fi mai explicit.

      1. Anonim

        1.Esti nepoliticos , pentru ca dai cu presupusul.
        2.Toti cerem decenta si putini se poarta cu decenta

  31. NIKU

    POATE SA FIE BARSAN OK DAR PDL ESTE DE RAHAT SI ASTA O SA-L COSTE.PDL NE TAIA SALARIILE SI IN ACELASI TIMP NE ARATAU LUMINITA DE LA CAPATUL TUNELULUI.ACEASTA SE VEDEA DOAR DE UNII PEDELISTI CARE AU FURAT TARA .

    1. Anonim

      INFLATIA CONFORM INSTITUTULUI NATIONAL DE STATISTICA:
      MAI 2012 – 1,7% SEPTEMBRIE 2012 -5,4%
      NIVELUL DE TRAI AL ROMANILOR A SCAZUT DE TREI ORI IN PATRU LUNI!!!!!!
      ACESTA ESTE REZULTATUL INCOMPETENTEI GUVERNULUI USL CONDUS DE PLAGIATORUL MINCINOS,DEMAGOG SI POPULIST PONTA.

    2. Anonim

      6. Subminarea din interior a fundamentelor statului national-unitar roman si totala lipsa de reactie fata de atentatele impotriva atributelor existentiale ale Romaniei- independenta si suveranitatea nationala, unitatea poporului si a teritoriului.
      7. Tranformarea Parlamentului intr-un instrument antidemocratic de legitimare a abuzurilor de putere ale celui mai lacom,corupt si incompetent Guvern din istoria Romaniei.
      8. Amanetarea viitorului urmatoarelor trei generatii, care vor trebui sa plateasca imensele datorii contractate de un Guvern al marii tradari nationale.
      9. Perfectionarea la nivel de institutie a puterii si imunizarea coruptiei fata de lege.
      10. Aservirea si blocajul institutiilor democratice, concomitant cu pervertirea acestora in instrumente ale totalitarismului si dictaturii puterii in exercitiu

  32. Anonim

    Iata cele zece ”succese” realizate dupa 1989 de FSN=PSDR=PSD Iliescu-Ponta:
    1. Anularea statului social si abdicarea de la obligatiile constitutionale de a asigura cetatenilor un nivel de trai decent, cetateni pe care i-a saracit, umilit si indatorat creditorilor internationali.
    2. Periclitarea existentei fiintei biologice a natiunii romane. Consecinta a absentei unei politici demografice si a conditiilor decente de trai, romanii fiind amenintati cu disparitia ca popor in mai putin de 100 de ani.
    3. Escaladarea agresiunilor la elementele de identitate nationala prin subminarea scolii si educatiei nationale, a credintei traditionale si a patrimoniului cultural.
    4. Instrainarea resurselor naturale strategice indispensabile supravietuirii in libertate si demnitate a natiunii romane : bogatiile solului si subsolului, apele, padurile, aurul, sarea, zacamintele energetic si de metale rare.
    5. Distrugerea premeditata si instrainarea potentialului agricol si alimentar al tari

  33. un...artist

    TALOS deputat ? Asa sa fie ! Este de departe cel mai bun !

    1. Anonim

      …cel mai bun la a se fofila sa nu-l vada comunitatea

    2. Anonim

      de departe bun de nimic

  34. cornel

    Te cunosc personal in 2001 am fost colegi de munca la o firma din zalau tanar , bine pregatit modest ,muncitor,foarte atentin relatiile cu colegii de munca ,mai ales fara orientari politice sunt bucuros sa te regasesc acum in2012 familist cu trei copii felicitari .Ca presedinte de partid iti doresc succes sant convins ca daca ai fi cunoscut ai fi fost votat de multi zalauani .pacat ca teai nascut in urma lui ungureanu, udrea , boc monica ……etc (era sa-l uit pe mahalaua inepta) Acestia au facut mult rau neamului romanesc mult va trebui sa muncesti sa reabilitezi PDL-ul Eu personal iti doresc mult succes.La multi ani 2013 intregii familii

Leave a Comment